Pozornica

Maja Dodig na čelu Narodnog pozorišta RS?

Maja Dodig na čelu Narodnog pozorišta RS?
Foto: N.N. | Maja Dodig na čelu Narodnog pozorišta RS?

BANJALUKA - Maja Dodig, akademska slikarka i univerzitetska profesorica, trebalo bi da bude novi direktor Narodnog pozorišta RS u Banjaluci, saznaju nezvanično "Nezavisne".

Konkurs za direktora ove institucije završen je prije više od mjesec dana, a na čelu nacionalnog teatra do sada je bio Nenad Novaković, kojem je mandat istekao u decembru prošle godine, ali je funkciju direktora nakon toga obavljao u svojstvu vršioca dužnosti.

Dodigova je u razgovoru za "Nezavisne" juče istakla da još ne može da potvrdi informaciju o imenovanju na poziciju direktora Narodnog pozorišta RS, te da će javnost uskoro biti obaviještena o ovoj odluci.

Narodno pozorište Republike Srpske u tekućoj godini slavi devet decenija postojanja, a koplja oko imenovanja novog direktora lomila su se mjesecima prije isteka Novakovićevog mandata.

"Osoba koja se prijavi na konkurs mora da zna da je ansambl koji nasljeđuje odgovoran, svjestan, radan, vrijedan i trebalo bi da zna da bi ona morala da bude još većih kvaliteta, prije svega da bude poznata u pozorišnom svijetu, s velikim pozorišnim vezama i kontaktima, priznata u našem pozorišnom esnafu u cijelom regionu i da može da doprinese da ova pozorišna kuća bude još bolja", rekla je ovim povodom početkom novembra Slađana Zrnić, prvakinja drame NP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije