Pozornica

"Mala vučica" jača od pandemije

"Mala vučica" jača od pandemije
Foto: N.N. | "Mala vučica" jača od pandemije

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) već dva vikenda emituje svoje predstave online i virtuelno održava komunikaciju sa svojom publikom, a nedavno su u radionicama u prostorijama ovog nacionalnog teatra počeli veliki posao i pripreme za novu predstavu.

Pred teatrom je nova sezona i želja da novim naslovima obraduje svoju publiku, a prvi od naslova je lutkarska predstava "Mala vučica", po tekstu i u režiji Tamare Kučinović iz Osijeka.

"Da bi glumački ansambl lakše prionuo probama, a da ne bi bilo izgubljeno dragocjeno vrijeme čekajući optimalne epidemiološke uslove za rad na sceni, u Banjaluku je doputovala Aljona Pavlović, scenografkinja iz Rijeke, koja će na sceni Dječijeg pozorišta RS oživjeti čudesnu šumu u kojoj živi mala porodica vukova", saopštili su iz ovog teatra.

Umjetnički tandem Kučinović - Pavlović se već predstavio banjalučkoj publici predstavama "Smrznute pjesme" Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, odnosno "Bajka o izgubljenom vremenu" Pozorišta lutaka iz Mostara, koje su bile blistave predstave 18. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2019".

"Riječ je o regionalno najnagrađivanijem umjetničkom autorskom timu, zbog čega je ambicioznost ovog projekta sa banjalučkim ansamblom još izazovnija. Dok bravarske, stolarske i tapetarske radionice budu izrađivale scenografiju za 'Malu vučicu', iz Dječijeg pozorišta se nadaju da će i glumci i ljudi iz tehnike biti vakcinisani, kako bi bezbjedno izašli na scenu i posvetili se umjetničkom procesu nastanka predstave", naveli su u DP RS.

Datum premijere predstave zavisi od epidemiološke situacije, ali je krajnja namjera pozorišta da duhom optimizma organizuje proces rada, kako bi bili bezbjedni svi članovi kolektiva, a sve faze pripreme prošle u najboljem redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije