Pozornica

Pratite nas na Google news

"Malpaso": Superheroji sa Kube protiv pandemije

"Malpaso": Superheroji sa Kube protiv pandemije
Foto: Tanjug/Tara Radovanović | "Malpaso": Superheroji sa Kube protiv pandemije
Tanjug

Kubanska umjetnička trupa "Malpaso Kompanija igre" iz Havane, gostovala je sinoć na sceni pozorišta Atelje 212 u okviru 18. Beogradskog festivala igre i doživjela duge ovacije nakon sat i po intenzivnog spektakla.

Specifičan projekat donosi pravo iznenađenje za domaću publiku koja nije navikla da u jednoj večeri pogleda tri komada umjetničke igre kao neobičan i izazovan omnibus - "Neukrotivi valcer", "24 sata i pas" i "Tabula Rasa".

Vrhunski profesionalci sa Kube su od samog starta hipnotisali auditorijum, koji vjerovatno nije bio nimalo spreman za ono što slijedi - neviđene i neopjevane vratolomije, akrobacije, gdje svi učesnici, skaču, dišu, misle kao jedan, i u toj misiji kroz tri fragmenta kao pojedine cjeline se ne zaustavljaju, gradeći posebnu trilogiju različitih žanrova i stilova.

Prvi fragment "Neukrotivi valcer" realizovan je u koreografiji Azur Barton, kanadske umjetnice koja je već 25 godina u ovom kreativnom poslu, i sarađivala je s takvim veličinama kakav je ruski baletan Mihail Barišnjikov.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije