Pozornica

"Novosadske pozorišne igre" od 8. do 15. maja

"Novosadske pozorišne igre" od 8. do 15. maja
Foto: Monica Silvestre/Pexels | Međunarodni festival "Novosadske pozorišne igre" od 8. do 15. maja

Drugo izdanje međunarodnog festivala za djecu "Novosadske pozorišne igre" biće održano od 8. do 15. maja, u Pozorištu mladih u Novom Sadu, saopštila je direkcija te manifestacije.

Prolog programa je planiran za 7. maj kada će biti izvedena pretpremijera predstave "Koralina" od 19.00h, a onda će biti uvrštena u pratechi program narednog dana, 08.05. u 11.00h i kao premijera - od 19.00h.

Takođe, prateći program festivala podrazumeva i promociju knjige 9. maja -  "Uvod u pozorissnu umetnost" dramaturga, teatrologa, selektora "Sterijinog pozorja” – Milivoja Mladjenovicha.

Kako navode iz organizacije festivala, drugo izdanje "biće uistinu neka vrsta geometrije duše, kako kaže naslov jedne od predstava, raskošno razotkrivanje sveta kakvog (ne) poznajemo".

U selekciji se nalazi izuzetnih 12 predstava samo za scenu Pozorišta mladih, koje donose čudesne priče o životu.

Iz Budimpešte (Madjarska) stiže "San letnje noći" Vilijama Šekspira, komad "Zamrznute pjesme" gostuje iz Rijeke (Hrvatska), naslov "Koza na sudu u Višnjoj gori" iz Celja (Slovenija), "Bio jednom jedan lav" iz Banjaluke (Republika Srpska), "Ronja-kćerka razbojnika" iz Skoplja (Sjeverna Makedonija). 

Na programu će biti i produkcije – "Kada je sve bilo zeleno" (Tel Aviv, Izrael), iz Beograda stižu dve predstave – "Mogućnost zabavljanja kod ptica" i "Hajdi", dok iz španskog Gijona - "Geometrija duše”.

Takođe, selekcija donosi projekat iz Podgorice – "20.000 milja pod morem" prema čuvenom romanu Žila Verna, "Alisa u svijetu ogledala" iz Varne (Bugarska) po djelu Luisa Kerola, kao i "Klovnovske kuće" iz Berlina (Njemačka).

Preporuka je ne propustiti nijednu predstavu, jer život je jedan, a duša se mjeri sada, od 8. do 15. maja, samo u Pozorištu mladih, poručuju iz međunarodnog festivala "Novosadske pozorišne igre”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije