Pozornica

Međunarodni festival pozorišta za djecu DP RS u Evropskoj festivalskoj asocijaciji

Međunarodni festival pozorišta za djecu DP RS u Evropskoj festivalskoj asocijaciji
Foto: Ustupljena fotografija | Međunarodni festival pozorišta za djecu DP RS u Evropskoj festivalskoj asocijaciji

Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji organizuje Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) i ove godine je sertifikovan oznakom evropskog kvaliteta EFFE.

Zvanično obavještenje potpisala je Katrin Deventer, generalni sekretar Evropske asocijacije festivala (EFA).

"Sa zadovoljstvom vas obavještavamo, u ime EFFE međunarodnog žirija i EFFE zajednice, da je vašem festivalu dodijeljena 'Evropska oznaka za kvalitet EFFE 2024-2025'. Nakon pregleda vaše prijave, utvrdili smo da se vaš Festival kvalifikuje za EFFE oznaku", stoji u obaviještenju koje je stiglo na adresu DP RS.

Ovim je i ovogodišnji, 23. Međunarodni festival pozorišta za djecu potvrdio međunarodno priznanje jedinstvenosti i postao zvaničan dio evropske zajednice izuzetnih umjetničkih festivala, što podrazumijeva  pristup međunarodnoj mreži.

"Ova oznaka izdvaja festivale koji nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i Parlament, jer je EFFE oznaka  za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima", navedeno je u saopštenju DP RS.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije