Pozornica

Milena Dravić sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Milena Dravić sahranjena u Aleji zaslužnih građana
Foto: telegraf.rs | Milena Dravić sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta, Milena Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored supruga Dragana Gage Nikolića.

Na vječni počinak ispaćena je uz crkvena zvona i uz pjesmu o Mileni Dušana Makavejeva, koju je pročitao Voja Brajović.

"Vole je reditelji, producenti, patrijarsi, a naročito po kišnom vremenu milicajci, moleri, finansijeri… Njena igra zalijepi se za svakoga… prenose se vijesti da je četa vojnika pala u nesvijest kada ju je vidjela.. .takva je situacija…a sad je nema… velika je to nezgodacija…Milena se zove to jedinstveno čudo".

"Stvoreni smo za ljubav, smrt nije konačna. Ljubav je osnovni dar. Pred nama je žena koja je od Boga bila nadarena mnogim telantima. Najveći dar je imala, a to je ljubav. Nosila je dar ljubavi i po tome je ikona božja. Sve što je imala sve darove pretvorili su se u darivanje. Svi darovi i talenti završavali su se u ljubavi koju je ona pružala svima. Ali najviše ipak prema svome Draganu. Njihova ljubav išla je ka ljubavi Hristovoj, ljubavi sa velikim Lj. Ona je sada u naručju najvećeg, ali i sa svojim dragim ljudima koji su bili smisao njenog postojanja", rekao je mitropolit Porfirije.

Kraj Mileninog kovčega, pored Mileninog brata i porodice bili su mladi glumci Petar Benčina, Ivan Mihajlović, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Slaven Došlo, Milan Marić i Miloš Timotijević…

(NN/cdm)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije