Pozornica

Mjuzikl "Pinocchio" premijerno u Pozorištu mladih Sarajevo

Mjuzikl "Pinocchio" premijerno u Pozorištu mladih Sarajevo
Foto: Pozorište mladih Sarajevo | Mjuzikl "Pinocchio" premijerno u Pozorištu mladih Sarajevo

SARAJEVO - Mjuzikl za djecu "Pinocchio", po djelu Karla Kolodija, u režiji Nine Kleflin, premijerno će biti izveden u Pozorištu mladih Sarajevo 27. aprila u 20 časova.

Uloge u mjuziklu namijenenjom djeci iznda sedam godina ostavruju Mario Drmać,  Semir Krivić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Dženita Imamović Omerović, Armin Omerović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Ana Marija Tomić, Almir Kurt Kugla, Edhem Husić, Iman Bubić, Sara Vojičić, Nikolina Vujić, Haris Bidžan, Alen Hadžić i Marko Mirković.

"Prema poznatoj Kolodijevoj knjizi napisala sam libretto koji prati originalnu priču, ali joj daje suvremenu oštricu. Junaci žive u prostoru bajke, ali svoje karaktere formiraju sa sviješću o današnjici, o svemu onom što nas u suvremenom društvu i raduje i tišti.  Taj divni drveni lutak dobar je, ali lakomislen, brz je glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života. I razni ga izazovi vrebaju u njegovim avanturama. No ljubav, ta najveća od svih dobrih sila, izbaviti će ga i dati mu život. O tome će biti naša predstava: o ljubavi koja daje život, o potrebi svakog čovjeka da ne bude sam, da ima nekog svog", zapisala je Kleflinova.

Za autorsku muziku zadužene su Ines Prajo i Arjana Kunštek, scenograf je Osman Arslanagić, kostimografkinja Vanja Ciraj, koreograf Belma Čečo Bakrač, a korepetitor i vođa orkestra Bakir Samardžić.

Prva i druga repriza mjuzikla zakazane su za 28. i 29. april od 18 časova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije