Pozornica

Mladi glumci, pisci i scenaristi prikupljaju novogodišnje paketiće

Mladi glumci, pisci i scenaristi prikupljaju novogodišnje paketiće
Foto: N.N. | Mladi glumci, pisci i scenaristi prikupljaju novogodišnje paketiće

Mladi glumci, pisci i scenaristi pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće, a ove godine ovi slatki darovi uljepšaće praznike djeci koja se liječe na Odjelu hematologije UKC RS, i djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Ovo je druga godina zaredom da se ova humanitarna akcija održava u gradu na Vrbasu, a Mladen Erak, mladi pisac i jedan od organizatora, u razgovoru za "Nezavisne" kaže da su prošle godine sakupili oko 100 paketića, a cilj im je da ove godine obraduju oko 300 mališana.

"Pomislili smo zašto ne bismo pomogli nekome, ako možemo. Kontaktirali smo s nekim ljudima da vidimo da li nam neko može pomoći i uspjeli smo prošle godine prikupiti oko 100 paketića", rekao je Erak.

Želja im je, kako kaže, da ove godine obraduju što veći broj mališana, zbog toga akciju namjeravaju sprovesti i u januaru.

Organizatori akcije su, pored Eraka, i Darko Dragić, Jelena Popović, Andrea Stojković, Dušan Gajanović, Tamara Bojić, Lazar Gajić i Ana Stanarević.

"U akciji, pored Studentskog pozorišta, učestvuju i kafići 'La Strada' i 'Igra mečka', koji su nam ustupili svoj prostor, a prije nekoliko dana su nam se javili i iz Muzičke škole 'Vlado Milošević' i 'M:tela' i poručili nam da možemo računati na njihovu pomoć", kazao je Erak.

Dodao je da su imali mnogo poziva građana koji su oduševljeni ovom akcijom i spremni su da daju svoj doprinos.

"Smatram da nas je upravo situacija izazvana kovidom-19 dodatno zbližila i motivisala da postanemo humaniji", mišljenje je Eraka.

Naveo je da akcija traje do 15. decembra, a za Nikoljdan će podijeliti prve paketiće.

"Prve paketiće će za Nikoljdan dobiti djeca koja se liječe na Odjelu hematologiji Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS)", rekao je Erak.

Dodao je da će nekoliko dana nakon toga obilaziti i mališane iz socijalno ugroženih porodica, kojima će uručiti paketiće.

"Voljeli bismo kada bi nam se prilikom tih posjeta priključili i predstavnici kafića ili 'M:tela' i pokušaćemo sklopiti dogovor s njima da, pored paketića, i oni daruju manje poklone mališanima", kazao je Erak.

Istakao je da će još paketića podijeliti i za Novu godinu, a već 5. januara planiraju da nastave ovu humanitarnu akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije