Pozornica

Mladi predstavili igračko, sviračko i pjevačko umijeće

Mladi predstavili igračko, sviračko i pjevačko umijeće
Mladi predstavili igračko, sviračko i pjevačko umijeće

BRČKO - Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva u Brčko distriktu otvorena je sinoć u Brčkom, a do 4. novembra, do kada bude trajala, predviđen je nastup članova sekcija 21 kulturno-umjetničkog društva sa područja distrikta.

Svoje igračko, sviračko i pjevačko umijeće sinoć su demonstrirali tamburaški orkestar Srpskog prosvjetnog kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" Brčko, folklorni ansambl "Brčanskog kola", Hrvatsko kulturno umjetničko društvo (HKUD) "Skakava 06" i KUD "Šator Paša" Šatorovići.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu Damir Bulčević je, otvarajući 15. Smotru u prepunoj sali Doma kulture, rekao da ova kulturna manifestacija već uveliko nadmašuje okvire amaterizma.

Rukovodilac najmlađe sekcije SPKD "Prosvjeta" Brčko Spasoje Jevtić rekao je da je prije dvije i po godine pri "Prosvjeti" formiran tamburaški orkestar, kojeg danas čini 15 članova-učenika brčanskih osnovnih škola.

"Marljivo vježbaju i mogu se pohvaliti da su imali nekoliko zapaženih nastupa. Orkestar uskoro treba da dobije i podmladak", kaže Jevtić.

Prema riječima koreografa "Brčanskog kola" Hakika Nezirovića, prvi igrački sastav ovog folklornog ansambla ove godine osvojio je gran pri na Međunarodnom festivalu folklora u Kumanovu, a 2015. godine njegovi članovi su na prestižnom festivalu u turskom gradu Bursi proglašeni za najuspješnije takmičare.

Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva biće nastavljena sutra u Domu kulture u 19.00 časova, a u programu će učestvovati kulturno-umjetnička društva "Dizdaruša 2013" iz Dizdaruše, "Posavina Brod" iz Broda, "Župa Zovik" iz Zovika i "Ilićka" iz istoimenog brčanskog naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije