Pozornica

Pratite nas na Google news

Moderna verzija Toma Sojera odigrana u Prnjavoru

Moderna verzija Toma Sojera odigrana u Prnjavoru
Foto: Srna | Moderna verzija Toma Sojera odigrana u Prnjavoru
Srna

PRNJAVOR - Glumci DIS-ovog pozorišta mladih iz Banjaluke predstavili su se publici u Prnjavoru predstavom "Šta je zaista uradio Tom?" u čijoj su osnovi djela Marka Tvena postavljena u moderno doba.

Predstava je sinoć izvedena u okviru Pete pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji" čiji je organizator Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

Glumac Milan Bogdanović, kojem je povjerena uloga Toma Sojera, rekao je da se radnja vrti oko dva prijatelja koji traže pravdu i istinu u današnjem svijetu, pokušavaju stvari učiniti boljim, ispraviti ono što u društvu nije kako treba.

"Kroz predstavu smo pokušali da definišemo sve probleme srednjoškolaca, probleme koji su nama bliski i poznati, da ih provučemo kroz cijelu priču", naveo je Bogdanović.

Marko Bojić, koji se našao u ulozi Haklberi Fina, istakao je da sa posebnim emocijama dolazi pred prnjavorsku publiku.

"Prnjavor je uvijek zanimljiv grad jer nas dočeka dosta publike, uvijek je tu neka posebna energija. Već nekoliko godina naše pozorište je na ovom festivalu, uvijek je dobra zabava i za publiku i za glumce", izjavio je Bojić.

On je rekao da je bilo zabavno raditi na predstavi koja je za samo nekoliko mjeseci od premijernog izvođenja osvojila nekoliko nagrada.

"Igrali smo na dva festivala i na oba osvojili nagrade. Na Festivalu srednjoškolskih pozorišta u Živinicama dobili smo nagrada za glumačku igru, a na Festivalu autorske poetike u Mostaru osvojili smo nagradu za raznovrsnost glumačke igre", naveo je Bojić.

U srijedu, 18. septembra, u Prnjavoru gostuje beogradski glumac Ivan Perković iz NAS teatra sa predstavom "Svetozar treći". 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije