Pozornica

"Moram ti nešto reći" na daskama BNP Zenica

"Moram ti nešto reći" na daskama BNP Zenica
Foto: Bosansko narodno pozoriste Zenica | "Moram ti nešto reći" na daskama BNP Zenica

​ZENICA - Predstava "Moram ti nešto reći" po tekstu Selme Ćosić i Nedžme Čizmo, a u režiji Selme Ćosić, biće odigrana na Podrumskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u dva termina: četvrtak i petak u 19 časova.

Kako su saopštili iz Bosanskog narodnog pozorišta, predstava je rađena u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

"Priča prati tinejdžerku Milu, koja zbog jedne online šale postaje predmet maltretiranja i zlostavljanja, a sve to ode veoma daleko. Pored toga, u isto vrijeme pratimo grupu tinejdžera koji su spremni ugroziti svoje zdravlje da bi dobili pratioce", zapisala je o predstavi Selma Ćosić.

U predstavi igraju 23 polaznika Dječije, omladinske i lutkarske scene.

"Sam koncept projekta je veoma zanimljiv. Radi se o tome da je predstava postavljena kao jedna velika rekonstrukcija događaja, gdje svaki lik priča priču iz sopstvene vizure. Tako dobijamo više strana priče, kao i više rekonstrukcija događaja, od Milinog djetinjstva pa sve do ključnog momenta kada se dešava nemili događaj", navela je Ćosićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije