Pozornica

"Moram ti nešto reći" premijerno u BNP-u Zenica

"Moram ti nešto reći" premijerno u BNP-u Zenica
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | "Moram ti nešto reći" premijerno u BNP-u Zenica

ZENICA - Predstava "Moram ti nešto reći" prema tekstu Selme Ćosić i Nedžme Čizmo, u režiji Selme Ćosić, premijerno će biti odigrana 18. juna, s početkom u 19 časova, na sceni Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica.

Kako je saopšteno iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, riječ je o predstavi koja je rađena u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene ove teatarske kuće.

"Priča prati snimanje dokumentarne emisije 'Kako mi je internet uništio život!' u kojoj se govori o djevojci Mili, koja zbog slučajne greške online biva potpuno društveno izolirana i dovedena do psihičkog sloma, te njenim prijateljima koji pričaju njenu priču svako iz svog ugla, te rekonstrukcijama te priče", zapisala je o predstavi Selma Ćosić.

U predstavi igraju Ema Duraković, Sara Džanić, Osman Efendić, Evhad Sivac, Armen Hodžić, Mak Nizamić, Džena Hasanica, Ella Kokić, Uma Nizamić, Dea Kalinić, Lajla Šarić, Asja Kokić, Maida Oruč, Anida Nezić, Iman Muslić, Daanin Jusić, Muhamed Jusić, Nejla Vehabović, Inda Softić, Zana Mašić, Alina Deronjić, Selina Okanović i Melika Drino.

"Radi se o tekstu koji je nastao kao rezultat istraživanja i radionica rađenih sa tinejdžerima o tome kako oni provode vrijeme online. Cilj ove predstave je ukazati na probleme s kojima se suočavaju mladi u 21. vijeku sa pojavom društvenih mreža, od potreba da sve što rade bude zabilježeno online, tako i činjenice kako im čitav život može biti uništen ako je slika o njima na društvenim mrežama uništena", zaključila je Ćosićeva.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje takođe Ćosićeva, a za koreografiju su zadužene Maida Oruč, Asja Kokić i Ella Kokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije