Pozornica

"Mostarsku lisku" otvara komad "Koordinator"

"Mostarsku lisku" otvara komad "Koordinator"
Foto: Ustupljena fotografija | "Mostarsku lisku" otvara komad "Koordinator"

MOSTAR - Za ovogodišnje 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska", koje će biti održano od 17. do 24. maja, od ukupno pristigle 41 prijave iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore selektor Mirza Skenderagić odabrao je sedam pozorišnih predstava komedijskog žanra.

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta Mostar (NPM), svečano otvaranje festivala biće upriličeno 17. maja premijernom izvedbom predstave "Koordinator" autora Emine Kovačević Podgorčević i Dragana Komadine, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastale u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

"Naredne večeri, 18. maja na rasporedu je predstava 'Hrkači' autora i režisera Nikole Pejakovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, dok je 19. maja na repertoaru predstava 'Mistero Buffo' autora Daria Fo, u režiji Li Delong, nastala u produkciji Umjetničke organizacije Grupa iz Zagreba", pojašnjavaju iz Narodnog pozorišta Mostar.

Komad "Uobraženi bolesnik" autora Molijera, u režiji Đorđa Nešovića, a koju igra ansambl Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac iz Srbije na programu je 20. maja, dok je naredni dan rezervisan za izvedbu predstave "Ne daj se, generacijo", autorski projekat Alena Muratovića i Maria Drmaća, koja je nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

"Šeste večeri festivala srijeda, 22. maja, na rasporedu je predstava 'Totovi' autora Ištvana Erkenja, u režiji Andraša Urbana, a koju igra ansambl Sarajevskog ratnog teatra, dok će publika posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, 23. maja, gledati predstavu 'Realisti' autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža, nastala u produkciji Teatra EXIT iz Zagreba", pojašnjeno je dalje.

Ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada biće upriličeni 24. maja.

"Sve izvedbe počinju u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 KM. Ulaznice za sve programe su u prodaji na blagajni NPM-a od 15. aprila, radnim danom od 10.30 do 14 sati", pojašnjavaju iz Narodnog pozorišta Mostar.

Dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 KM koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju festivala.

Također, moguće su i rezervacije na broj: 036/550-128, e-mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook i Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije