Pozornica

Mozzart domaćin predstave "Jugoslavija, moja otadžbina"

Mozzart domaćin predstave "Jugoslavija, moja otadžbina"
Foto: N.N. | Mozzart domaćin predstave "Jugoslavija, moja otadžbina"

U Banjaluci se ovih dana obilježava praznik kulture jer je 24. Teatar fest „Petar Kočić“ na scenu Narodnog pozorišta RS doveo vrhunske predstave. Sinoć, pete festivalske večeri, u prepunoj sali nacionalnog teatra odigrana je predstava „Jugoslavija, moja otadžbina“, a domaćin je bila kompanija Mozzart. Time su ponovo pružili podršku jednom od najvećih pozorišnih festivala u Srpskoj.

"Hvala kompaniji Mozzart što su prepoznali značaj ove manifestacije i što su i ove godine uz nas. Zaista cijenimo njihovu podršku", kaže Dijana Grbić, v.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovogodišnji Teatar fest počeo je 4. juna spektakularnim koncertom Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske. Zatim su se tokom festivalskih večeri na sceni smjenjivali pozorišni ansambli iz zemlje i regiona. Sinoć se za predstavu „Jugoslavija, moja otadžbina“, u koprodukciji Gledališča Koper i Pozorišta Prijedor, tražila karta više. Publika je gromoglasnim aplauzom na bis nagradila glumce, a iz kompanije Mozzart poručuju da su se s radošću odazvali da budu domaćin ove večeri.

"Drago nam je što smo i ove godine dio priče o najvećem pozorišnom festivalu u Srpskoj. U okviru našeg društveno odgovornog rada, veliki značaj dajemo kulturi, pa smo, drugu godinu zaredom, jedan od sponzora Teatar festa „Petar Kočić“. Nadamo se da će festival nastaviti da traje, kao i naša saradnja sa Narodnim pozorištem Republike Srpske", kaže Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Večeras, posljednje festivalske večeri, uslijediće i proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u više kategorija. Zavjesa na ovogodišnji Fest biće spuštena sutra naveče koncertom „Muzika kroz vijekove“.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije