Pozornica

NP RS dobitnik vrijednog priznanja "Pečat Narodnog pozorišta u Beogradu"

NP RS dobitnik vrijednog priznanja "Pečat Narodnog pozorišta u Beogradu"
Foto: Ustupljena fotografija | NP RS dobitnik vrijednog priznanja "Pečat Narodnog pozorišta u Beogradu"

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) dobitnik je prestižnog priznanja "Pečat Narodnog pozorišta u Beogradu".

U ime nacionalnog teatra Srpske, nagradu je juče na prigodnoj svečanosti u Beogradu primila Dijana Grbić, direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske. Prema obrazloženju, priznanje je uručeno povodom posebnog doprinosa Narodnog pozorišta u Beogradu.

Grbićeva je navela da je ovo priznanje, koje dolazi na jubilarnu, 155. godišnjicu Narodnog pozorišta u Beogradu, kruna uspješne saradnje između dva teatra.

"U proteklih godinu dana, odnosno otkako smo potpisali protokol o međusoboj saradnji, nastojali smo da dodatno zbližimo naše kuće, ne samo deklarativno, nego, prije svega, saradnjom na razvoju zajedničkih projekata. Neke od njih smo već uspješno realizovali, kao što je izuzetno zapažena koprodukcija dvije kuće predstava 'Urnebesna tragedija', koja je pobrala simpatije publike u oba grada. Publici u Beogradu smo, nadam se, približili našu Banjaluku, a Banjaluka je, na zadovoljstvo publike, imala priliku da se upozna sa plodom zajedničkog rada članova oba ansambla. I u vremenu pred nama nastojaćemo da provedemo u djelo svaku tačku protokola o saradnji, a na zadovoljstvo publike u Beogradu i u Banjaluci", pojasnila je Grbićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije