Pozornica

NP RS i DP RS zajedno i u teškim vremenima

NP RS i DP RS zajedno i u teškim vremenima
Foto: N.N. | NP RS i DP RS zajedno i u teškim vremenima

BANJALUKA - Maja Dodig, direktorica Narodnog pozorišta RS, i Ljiljana Labović Marinković, direktorica Dječijeg pozorišta RS, sastale su se u petak kako bi sagledale okolnosti i rezultate rada nacionalnih teatara u doba pandemije virusa korona.

Djelujući na internetu, sa online emitovanjem snimaka pozorišnih predstava, obje kuće su na osnovu broja pregleda korisnika YouTubea naišle na veliku pažnju gledalaca i svakako potvrdile da umjetnost može da se odupre izazovu nemilog vremena.

Iako je sasvim izvjesno da ovogodišnji "Teatar fest" neće biti održan u junu, u NP RS nadaju se da će 90. sezona nacionalnog teatra Republike Srpske biti na visokom nivou zadatka ovog jubileja i da će se različitim programskim sadržajima dostojanstveno i svečano obilježiti devet decenija postojanja.

Pred Dječijim pozorištem RS takođe je dilema o mogućem otkazivanju Međunarodnog pozorišnog festivala za djecu, koji bi trebalo da bude održan u oktobru. Ukoliko države učesnice budu u režimu zatvorenih granica, kolege iz cijelog svijeta neće biti u prilici da doputuju u Banjaluku, ali ukoliko naša pozorišta budu nesmetano radila, festival će u nekom drugačijem obliku svakako zaslužiti pažnju javnosti i svoje publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije