Pozornica

NP RS naredne sedmice učestvuje na tri pozorišna festivala

NP RS naredne sedmice učestvuje na tri pozorišna festivala
Foto: Ustupljena fotografija | NP RS naredne sedmice učestvuje na tri pozorišna festivala

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) tokom naredne sedmice nastupiće na tri pozorišna festivala: u Gradišci, Mostaru i Zenici.

Sa predstavom "Gospođica", po romanu Ive Andrića, u režiji Đurđe Tešić i u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, ansambl ove pozorišne kuće nastupiće na prvom festivalu pozorišta Republike Srpske "Ljubica" u Kulturnom centru Gradiška, a predstava će biti izvedena u ponedjeljak, s početkom u 20 časova.

"Dan kasnije, u utorak, predstava 'Hasanaginica', autora Ljubomira Simovića, u režiji Dušana Tuzlančića, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta Semberija iz Bijeljine, takođe će biti odigrana u takmičarskom dijelu festivala 'Ljubica'", saopšteno je iz NP RS.

Predstava "Gospođica" će u srijedu, 24. maja, u 20 časova biti odigrana u Mostaru na 25. danima Matice hrvatske u HNK Mostar, a u četvrtak, 25. maja, biće izvedena na 22. Festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2023 u Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije