Pozornica

Na Lut festu večeras predstava "Vuk koji je ispao iz knjige"

Na Lut festu večeras predstava "Vuk koji je ispao iz knjige"
Foto: lutfest.com | Na Lut festu večeras predstava "Vuk koji je ispao iz knjige"

Pozorište lutaka iz Niša predstaviće se večeras publici u Istočnom Sarajevu predstavom "Vuk koji je ispao iz knjige", čiju režiju potpisuje Dragoslav Todorović.

Јunak ove priče je "strašni vuk" koji je slučajno ispao iz police sa knjigama u sobi u kojoj drijema veliki mačak. Bježeći od tog mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali se ne uklapa ni u jednu priču...

Tokom dana, u pratećem festivalskom programu, učesnici 21. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu Lut fest, koji je sinoć otvoren u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, učestvovaće u Lutkarskom pikniku pod maskama u amfitetaru Beli vuk na Tvrdimićima, a domaćin će im biti načelnik opštine Ljubiša Ćosić.

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković izrazila je zadovoljstvo što ovaj međunarodni festival lutkarskih pozorišta za djecu, uprkos epidemiološkoj situaciji i otežanim okolnostima, nastavlja kontinuitet održavanja.

Tom prilikom održana je video-projekcija lutkarskog spektakla "Pirinska folklorna magija" Gradskog pozorišta Blagoevgrad iz Bugarske, u režiji Bonje Lungova i Konstantina Karakostova, s obzirom da izvođači zbog aktuelne situcije  nisu mogli da dođu u Istočno Sarajevo.

Prema riječima izvršnog producenta Festivala Aleksandre Mitrić Štifanić, to je, prije svega, bio iznenađujući performans, u kome glumci, bez teksta, vješto stvaraju nezaboravne junake koristeći autentične alate, koji su dio bugarske tradicije.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije