Pozornica

Pratite nas na Google news

Na "Sterijinom pozorju" osam predstava u takmičarskoj konkurenciji

Na "Sterijinom pozorju" osam predstava u takmičarskoj konkurenciji
Foto: Wikipedia | Na "Sterijinom pozorju" osam predstava u takmičarskoj konkurenciji
Srna

Na predstojećem "Sterijinom pozorju", jednoj od najvećih regionalnih pozorišnih manifestacija, biće izvedeno osam predstava u takmičarskom programu, od kojih je šest od savremenih domaćih dramskih autora.

Na konferenciji za novinare je rečeno da će 65. "Sterijino pozorje" biti održano u Novom Sadu od 26. avgusta do 3. septembra jer je uobičajeni termin održavanja "Sterijinog pozorja", od 26. maja do 3. juna, pomjeren zbog aktuelne epidemiološke sitiacije.

U takmičarskoj selekciji "Pozorja" biće izvedene predstave "Smederevo 1941", "Radnička hronika", "Maratonci trče počasni krug", "Semper idem" /Semper idem/, "Kretanje", "Lepa Brena prodžekt", "Ko je ubio Dženis Džoplin" i "Gustav je kriv za sve".

Tematika predstava uglavnom je bliska istorija, socijalni, ratni i vjerski sukobi.

Kada je riječ o netakmičarskoj međunarodnoj selekciji pod nazivom "Krugovi", publika će vidjeti tri predstave - "Jedvanosimsoboakalomistobo", "Seminaristi: Šredigerov bog" i "Ajhman u Jerusalimu" (Eichmann u Jeruzalemu).

Manifestacija "Pozorje" posvećena je Jovanu Steriji Popoviću, koji se smatra osnivačem srpske drame i prvim, a ujedno i jednim od najboljih srpskih komediografa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije