Pozornica

Na festivalu "Pletenica" u Bijeljini učestvovao 1.200 mladih folkloraša

Na festivalu "Pletenica" u Bijeljini učestvovao 1.200 mladih folkloraša
Foto: Srna | Na festivalu "Pletenica" u Bijeljini učestvovao 1.200 mladih folkloraša

Na sedmom Festivalu dječijeg i omladinskog folklora "Pletenica" u Bijeljini 1.200 mladih folkloraša iz zemalja regiona su tokom dvije festivalske večeri publici pokazali svoje igračko umjeće.

Aleksandra Lukić, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva "Pletenica" iz Bijeljine, koje je i organizator te kulturne manifestacije, rekla je Srni da su danas za sve učesnike organizovali posjetu turističkim znamenitostima grada.

Ona je dodala da je festival bio izuzetno posjećen, da su bili ispunjeni svi kapaciteti Centra za kulturu "Semberija".

Lukićeva je izrazila zadovoljstvo organizacijom, navodeći da su imali veliku pomoć pripadnika bijeljinske Policijske uprave, u koordinaciji učesnika iz drugih gradova.

Ona je izrazila nadu da će ubuduće imati veću podršku od Gradske uprave, jer je ta manifestacija veoma značajna za grad.

Lukićeva je podsjetila da su prve festivalske večeri u petak, 3. juna, centrom grada prvo prodefilovali najmlađi učesnici, uzrasta od četiri do 15 godina, koji su se kasnije nastupili pred publikom.

"Sinoć su, nakon defilea, revijalno nastupali izvođački ansambli stariji od 16 godina, a prije izvođačkog dijela publika je imala priliku da vidi reviju tradicionalne narodne nošnje, gdje im je objašnjeno za šta koji dio služi", navela je Lukićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije