Pozornica

Nagrade kao kruna truda

Nagrade kao kruna truda
Nagrade kao kruna truda

"Grobnica za Borisa Davidoviča", u režiji Gradimira Gojera, najbolja je i najposjećenija predstava u 57 godina postojanja Pozorišta Prijedor, kaže Zoran Baroš, direktor prijedorske pozorišne institucije.

On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da je komad, koji je rađen po tekstu Danila Kiša, upravo zbog svog kvaliteta ekipe koja ga je radila pobrala šest najprestižnijih nagrada na Festivalu pozorišnih igara BiH, koji je nedavno održan u Jajcu.

"Naša predstava je na Festivalu pozorišta u Jajcu proglašena najboljom predstavom u jakoj konkurenciji od pet pozorišnih ansambala u BiH. Režiser Gradimir Gojer dobio je nagradu za najbolju postavku, glumica Ljiljana Čekić dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje i ulogu Marije Gregorovne Popko, dok su Vanja Popović i Rada Nuić dobile nagrade za scenografiju i kostimografiju i muziku", naveo je Baroš.

On je istakao da uspjeh koji je ansambl Pozorišta Prijedor ostvario u Jajcu svakako nije došao preko noći, jer iza njih su i brojni drugi projekti i rad na velikim predstavama poput: "Mandrigole", "Duplog dna", "Galeba", "Zločina i kazne", "Čekajući Godoa", "Lakog komada" i sličnih velikih projekata.

Baroš je kazao da je Pozorište Prijedor, mada malo, i zvanično postalo najbolje u BiH, te da je taj uspjeh i zvanično otvaranje nove stranice u istoriji prijedorskog teatra.

Ljiljana Čekić, koja je inače glumica Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke, istakla je da svaka nagrada glumcu predstavlja potvrdu njegovog rada i angažmana.

"Rad na predstavi 'Grobnica za Borisa Davidoviča' za mene je bilo jedno novo i pozitivno iskustvo. Predstava je zahtjevna, a rad sa Gradimirom Gojerom, vrsnim režiserom, bio je posebno glumačko iskustvo", kazala je Čekićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije