Pozornica

Pratite nas na Google news

Najljepše dječje predstave ponovo online

Najljepše dječje predstave ponovo online
Foto: N.N. | Najljepše dječje predstave ponovo online
Neda Vukadin

BANJALUKA - Iako ove sedmice neće uživo igrati predstave, Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) u petak, 26, subotu 27. i u nedjelju 28. marta emitovaće svoje naslove online.

Predstava "Biberče" biće prikazana na YouTube kanalu u petak u 18 časova, u režiji Živomira Jokovića, a u subotu, takođe u 18 časova, emitovaće se predstava "Nismo svi letači", u režiji Igora Tešića.

U nedjelju, 28. marta, u 11 časova publika će imati priliku da vidi predstavu "Ukradeni princ i izgubljena princeza", u režiji Živomira Jokovića.

"Svjesni svoje uloge u društvu i obaveze da nacionalni teatar za djecu svojim angažmanom mora da doprinese socijalizaciji i psihološkom razvoju najmlađih, Dječije pozorište ne može da bude po strani i da ne reaguje na psihološku krizu uzrokovanu predugim trajanjem pandemije virusa korona. Za razliku od odraslih, koji imaju sposobnost da 'novo normalno' prihvataju racionalno, djeca su najranjivija grupa, kojoj se sa svih aspekata mora posvetiti posebna pažnja", rekli su u saopštenju iz DP RS.

Oni dalje dodaju da DP RS ne smije da dozvoli da kultura bude marginalizovana i da se zanemaruje blagotvornost kojom umjetnost oplemenjuje i djeluje na ljude.

"Svojim pozivima, obavještenjima i porukama roditeljima i mališanima, nacionalni teatar za djecu Republike Srpske angažovano i predano stoji na prvoj liniji odbrane od otuđenja, malodušnosti i snižavanja civilizacijskih kriterijuma jer je umjetnost nasušna potreba za razvoj pojedinca i društva", naveli su iz ove pozorišne kuće.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije