Pozornica

Najmlađi i veterani GKUD-a "Alat" igrali i pjevali za Trebinjce

Najmlađi i veterani GKUD-a "Alat" igrali i pjevali za Trebinjce
Foto: N.N. | Najmlađi i veterani GKUD-a "Alat" igrali i pjevali za Trebinjce

TREBINJE - Gradsko kulturno-umjetničko društvo (GKUD) "Alat" iz Trebinja sa dva uzastopna koncerta u velikoj Pozorišnoj sali Kulturnog centra, obilježilo je proteklog vikenda uspješan kraj godine i krsnu slavu Aranđelovdan.

Na koncertu u subotu uveče nastupilo je 255 igrača, što je, prema riječima Nedeljka Lambete, predsjednika "Alata", bio njihov 49. koncert u ovoj godini, a u nedjelju jubilarni 50.

U prepunoj sali Kulturnog centra su se narodnom pjesmom i igrom trebinjskoj publici predstavile sve kategorije ovog društva, od najmlađih članova do veterana.

"Večeras je nastupilo 255 učesnika, od kojih najmlađi član ima tri i po, a najstariji 67 godina, a ono što je još važno istaći jeste činjenica da se ni najstariji članovi ne sjećaju da je bila ovakva zainteresovanost sugrađana za godišnji koncert kao večeras, pa su sve karte prodate, zbog čega smo odlučili da i za nedjelju naveče za sve Trebinjce koji nisu uspjeli da dođu večeras, ponovimo godišnji koncert u isto vrijeme na istom mjestu", kazao je Lambeta.

Podsjetivši da su u ovoj godini čuveni "alatničari" nastupali u Beogradu, Obrenovcu, Novom Sadu, Palama, Nevesinju, Mostaru i Ohridu, Lambeta ističe da svake godine njihov umjetnički rukovodilac Borko Ćorluka napravi i neku novu koreografiju koja se pokaže trebinjskoj publici, a ove godine je prvi put održan i seminar, gdje su eminentni stručnjaci za folklor iz Republike Srbije i Republike Srpske trenerima držali predavanja, na kojim su i instruktori "Alata" mnogo naučili.

On je dodao da do kraja godine planiraju napraviti i reviju narodnih nošnji, jer je "Alat" poznat po bogatstvu nošnji, a ujedno će najaviti i planove za 2023. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije