Pozornica

Napeto na "Zapletu 10": Mobilni telefoni su naše crne kutije

Napeto na "Zapletu 10": Mobilni telefoni su naše crne kutije
Foto: Jazavac | Napeto na "Zapletu 10": Mobilni telefoni su naše crne kutije

​BANJALUKA - Četvrte festivalske večeri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 10" publici se u Gradskom pozorištu "Jazavac" predstavilo Beogradsko dramsko pozorište sa komadom "Crna kutija".

Komad prati sedam prijatelja koji tokom večeri razotkrivaju najintimnije strahove i žudnje, tražeći izlaz iz igre istine mobilnim telefonima. Ova predstava postavlja pitanja o tome šta je istina, a šta tajna? Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo, te da li je bliskost moguća u vrijeme ubrzane i moderne komunikacije?

Predstava "Crna kutija" inspirisana je filmom "Savršeni stranci", a režiju za ovaj komad potpisuje Andrej Nosov, dok je za tekst zaslužna Ana Đorđević.

Glumac Petar Benčina, koji tumači lik Mikija, zahvalio je banjalučkoj publici na divnim reakcijama na ovaj komad, te napomenuo da je ovo bio prvi put da igra na pozornici "Jazavca".

"Kada je u pitanju izgradnja likova, režiser Andrej Nosov je najviše uticao na nas i naveo nas je na pravi smer, tako da nismo bili opterećeni filmom koji ima veliki uspeh. Mi smo se vodili onim što pokreće ljude, njihovim tajnama i gledali smo da ne pravimo likove koji će biti plastični, već smo se služili ličnim iskustvima i situacijama u kojima se nismo ili jesmo snašli", rekao je Benčina.

Glumac je dodao da mobilni telefoni koje imamo u džepovima su upravo naše crne kutije u koje bilježimo sve svoje odnose, i one koji su jednostavni, i one koji su komplikovani.

Osim Petra Benčine, u komadu "Crna kutija" igraju i Ivan Zarić, Ljubinka Klarić, Nataša Marković, Nemanja Oliverić, Ivana Nikolić i Miloš Timotijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije