Pozornica

Pratite nas na Google news

Narodno pozorište Sarajevo počinje s radom u petak

Narodno pozorište Sarajevo počinje s radom u petak
Foto: N.N. | Narodno pozorište Sarajevo počinje s radom u petak
Nevena Vržina

SARAJEVO - Građani Sarajeva, ali i svih drugih gradova BiH, od petka će ponovo moći uživo uživati u programskim sadržajima Narodnog pozorišta Sarajevo. U susret ponovnom otvaranju kulturnih institucija Addiko banka, dugogodišnji partner Narodnog pozorišta Sarajevo, za posjetioce je obezbijedila dezinfekciona sredstva.

"Narodno pozorište Sarajevo je naš dugogodišnji partner s kojim se trudimo ostvariti brojne zajedničke projekte i aktivnosti u službi promocije kulture. Tokom prethodnih godina smo poklanjali besplatne ulaznice za predstave svim građanima i mlađim posjetiocima, a zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine smo odlučili pokriti troškove sigurnog izvođenja predstava", istakla je Belma Sekavić Bandić, član Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo.

Izudin Bajrović, direktor NP Sarajevo, naveo je da mjere predostrožnosti za rad kulturnih institucija podrazumijevaju dezinfekciju prostora i posjetilaca pozorišta.

"S obzirom na to da Addiko banka pored finansijske podrške, koju već tradicionalno obezbjeđuje, pomaže NP Sarajevo u oblikovanju bolje lokalne zajednice, obratili smo se svom dugogodišnjem partneru, koji nas je odlučio podržati", istakao je Bajrović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije