Pozornica

Narodno pozorište Srpske od proljeća bogatije za Filharmoniju

Narodno pozorište Srpske od proljeća bogatije za Filharmoniju
Foto: Arhiva | Narodno pozorište Srpske od proljeća bogatije za Filharmoniju
Srna

BANJALUKA - Ministar prisvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da će Narodno pozorište Republike Srpske od proljeća 2022. godine biti bogatije za Filharmoniju.

Trivićeva je istakla da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o formiraju Filharmonije, koja će, osim učešća u programskoj djelatnosti pozorišta, biti ravnopravan učesnik u različitim manifestacijama od republičkog značaja.

Nakon sastanka u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sa vršiocem dužnosti direktora ove ustanove Dijanom Grbić, Trivićeva je navela da je konačno došlo vrijeme da Filharmonija počne sa radom, te da s proljeća očekuju i javni poziv za članove ansambla.

Govoreći o programskim aktivnostima Narodnog pozorišta za narednu godinu, Trivićeva je rekla da je, osim predstava u vlastitoj produkciji, planiran "Teatar fest" u Banjaluci, širenje programa Narodnog pozorišta u cijeloj Republici Srpskoj, te spajanje obrazovanja i kulture.

"Da predstave mogu da gledaju učenici širom Republike Srpske i da nemamo samo primarnu djelatnost Narodnog pozorišta u Banjaluci. To je važno jer su predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske, vlastite produkcije, u skladu sa lektirskim programom u srednjim školama", rekla je Trivićeva.

Grbićeva je istakla da će pozorište planirane obaveze za 2022. godinu u potpunosti realizovati.

"Obaveze se odnose na premijere četiri predstave. U narednom periodu biće dosta novina iz ove kuće. Divna je vijest da od sljedeće godine dobijamo Filharmoniju Narodnog pozorišta kao novi sadržaj za publiku", naglasila je Grbićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije