Pozornica

"Ne igraj na Engleze" na Festivalu festivala: Strast jača od prijateljstva

"Ne igraj na Engleze" na Festivalu festivala: Strast jača od prijateljstva
Foto: N.N. | "Ne igraj na Engleze" drugog dana Festivala festival: Strast jača od prijateljstva

Drugog dana Festivala festivala u Trebinju, na sceni Kulturnog centra su nastupili predstavnici Sjeverne Makedonije - Teatar pri Domu kulture "Ivan Mazov - Klime" iz Kavadaraca s predstavom "Ne igraj na Engleze"/"Ne se kladi na Englezi".

Tekst Vladimira Đurđevića o trojici najboljih prijatelja kojim kladionice postaju ogromna strast na pozorišnu scenu je postavio tročlani ansambl iz Kavadaraca u režiji Dime Kocevskog.

Radi se o trojici mladića iz istog kraja čije prijateljstvo datira još iz djetinjstva, a zbog strasti prema klađenju su zaglavljeni već na prvim krivinama života u toj mjeri da im ovaj porok na ozbiljan ispit stavlja i međusobno prijateljstvo.

Za protagonistu večeri žiri publike odabrao je Vidana Stanoeva, koji je u predstavi tumačio lik Negra, mada su, kako je rečeno i na okruglom stolu nakon predstave, sva tri mladića dala svoj maksimum na trebinjskim daskama.

U okviru pratećeg programa festivala prije predstave je u Kulturnom centru promovisana knjiga prof. dr Milovana Zdravkovića "Anegdote i crtice iz pozorišnog života", njeno drugo izdanje, dopunjeno sa dva poglavlja koja se tiču odnosa teatra sa crkvom i novinarstvom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije