Pozornica

Nenad Jezdić prvi laureat nagrade "Mija Aleksić"

Nenad Jezdić prvi laureat nagrade "Mija Aleksić"
Foto: N.N. | Nenad Jezdić prvi laureat nagrade "Mija Aleksić"

Nenadu Jezdiću, glumcu Ateljea 212, uručena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac", koju u čast velikana srpskog glumišta dodjeljuje Kulturni centar Gornji Milanovac.

Nagrada je dodijeljena kao priznanje za izuzetan dopinos umjetnosti glume, u okviru manifestacije "Dani Mije Aleksića", a Jezdić je primajući nagradu rekao da je Mija Aleksć bio njegova najveća glumačka inspiracija.

Kaže i da žali što ga nije upoznao, zbog čega mu je ova nagrada došla kao novi podstrek.

"On je vetar u leđa i inspiracija da se zaodenem Mijinim likom, Mijinim delom i Mijinom veličinom", rekao je Jezdić, dodajući da je ova nagrada najznačajnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Jezdiću je nagradu u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu uručio Mijin sin, Velibor Aleksić, koji je Gornjomilanovčanima zahvalio što njeguju sjećanje na njegovog oca.

To, kako je rekao, za članove njegove porodice mnogo znači, jer "Mija je volio svoj rodni kraj, a tu ljubav prenio je i na svoju djecu".

Mija Aleksić rođen je 26. septembra 1923. godine, u selu Gornja Crnuća. Slavnom karijerom zadužio je zavičaj, a Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar manifestacijom "Dani Mije Aleksića" nastoje da se oduže i ujedno da na buduće generacije prenesu taj nevjerovatni životni i glumački duh.

I, kako je na svečanosti dodjele nagrada rekao predsjednik opštine Dejan Kovačević, "uz Mijine filmove i serije smo rasli, smijali se sa cijelom porodicom, a ponekad i plakali, ali svim njegovim ulogama beskrajno smo vjerovali".

Manifestacije "Dani Mije Aleksića" počela je izložbom fotografija u Kulturnom centu u Gornjem MIlanovcu i predstavom "Sirano" Narodnog pozorišta u Beogradu, koju je na scenu postavio reditelj Ivan Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije