Pozornica

Novi komad spreman za "Fedru"

Novi komad spreman za "Fedru"
Foto: N.N. | Novi komad spreman za "Fedru"

TREBINJE - Gradsko pozorište Trebinje, u pozorišnoj dvorani Kulturnog centra u ovom gradu, u četvrtak uveče pretpremijerno je izvelo predstavu "Jedan sluga, dva gospodara", koja će 18. jula biti izvedena na Festivalu dramskih amatera "Fedra" u Bugojnu.

Ovo ostvarenje će predstavljati i grad domaćin na Festivalu festivala, 62. smotri amaterske pozorišne produkcije regiona, koja će se u Trebinju odvijati od 20. do 26. ovog mjeseca.

U pitanju je Demarkova adaptacija teksta italijanskog komediografa Karla Goldonija, a u trebinjskom "čitanju" je premještena na naše prostore i u ovdašnju svakodnevicu, čijim motivima se poigrava i odakle crpi humorne dosjetke.

Predstava oslikava stanje u našem društvu, a humor se još jednom pokazao kao najbolji način ukazivanja na sve nedostatke.

Adaptaciju i režiju komedije potpisuje Željko Milošević, koji je i autor songova, čiji tvrdi pank-rok zvuk, kako i sam kaže, boji dramski predložak štimungom supkulture mladih našeg doba.

Uloge u novoj predstavi Gradskog pozorišta tumače Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Milica Salata, Nikolina Ateljević, Bojan Ninković, Marija Parežanin i Milan Pikić.

Scenografiju i kostimografiju za predstavu radila je Milica Jeremić-Telebak, dok muziku potpisuje Bobo Vučur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije