Pozornica

Novi uspjesi Dječijeg pozorišta Republike Srpske: "Lav" krunisan sa tri nagrade

Novi uspjesi Dječijeg pozorišta Republike Srpske: "Lav" krunisan sa tri nagrade
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Novi uspjesi Dječijeg pozorišta Republike Srpske: "Lav" krunisan sa tri nagrade

Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) "Bio jednom jedan lav", u režiji Nikole Bundala, osvojila je dvije nagrade na 3. Međunarodnom lutkarskom festivalu FLUM u Mostaru, te jednu 24. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu.

Kako je navedeno u saopštenju DP RS, na festivalima koji su završeni 29. septembra, Đorđe Janković, glumac nacionalnog teatra za djecu osvojio je nagradu za najboljeg glumca u Mostaru, a nagradu za najbolju originalnu muziku stručni žiri FLUM-a dodijelio je Nikoli Milakoviću, čime je predstava "Bio jednom jedan lav"ovjenčana sa dva visoka priznanja na ovom festivalu, a u konkurenciji sa osam predstava iz sedam država.

Predstava "Bio jednom jedan lav" dobila je i nagradu "Novi izazovi lutkarstvu" na "Lut festu" u Istočnom Sarajevu.

"Umjetnički ansambl ove predstave koji čine Đorđe Janković, Nikola Milaković, Zorana Šuman i Svjetlana Andrić, tako je u istom danu dobio sjajne vijesti iz saopštenja stručnih žirija sa dva međunarodna festivala, koji su u isto vrijeme trajali u Mostaru i Istočnom Sarajevu", zaključeno je u saopštenju DP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije