Pozornica

Nušićeva "Ožalošćena porodica" pozorišta iz Crvenke na "Festivalu festivala"

Nušićeva "Ožalošćena porodica" pozorišta iz Crvenke na "Festivalu festivala"
Foto: N.N. | Nušićeva "Ožalošćena porodica" pozorišta iz Crvenke na "Festivalu festivala"

TREBINJE - Drugog dana 65. "Festivala festivala" na sceni Kulturnog centra Trebinje nastupilo je pozorište "Stevan Sremac" iz Crvenke predstavom "Ožalošćena porodica", rađenom po tekstu Branislava Nušića, u režiji Igora Pavlovića.

U pitanju je velika i značajna aktuelizacija ovog komada, što je Aleksandar Volić, voditelj razgovora koji se vode nakon svake predstave, okarakterisao kao izazov za sve glumce.

"U savremenoj režiji oni prolaze kroz nekoliko žanrova, od farse, groteske sa elementima melodrama, do komedije situacije", rekao je Volić, dodajući da je sve iznenadio kraj u kome se dešavaju brojna ubistva, ali je sve imalo svoj rezon.

Za protagonistu večeri žiri publike odabrao je Zorana Radulovića, koji je u predstavi tumačio lik Agatona, a koji je nakon predstave izjavio da je on privatno sušta suprotnost lika koji tumači, zbog čega je i izazov bio veći.

"Mene politika ne interesuje, a tumačio sam upravo lik jednog političara, pa je, pored činjenice da sam igrao jednog od čuvenih Nušićevih likova, ova uloga za mene bila izazovna u svakom smislu, čak i u onom fizičkom", istakao je Radulović, napominjući da je ansambl bio uigran i da su imali odličnu saradnju sa rediteljem.

Prije predstave iz Crvenke, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru je održana promocija knjige "Narodno pozorište u ogledalu vremena", autora Jelice Stevanović, te je priređena i izložba fotografija pozorišnih maski pod nazivom "Provokativna lica", čiji je autor mladi umjetnik iz Niša Filip Cvetković.

Ni ove godine na ulicama Trebinja neće izostati muzičko-scenski performansi Ulično pozorište - pučki teatar "Ibijevo ćoše", u izvođenju glumaca i ostalih umjetnika iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu, a organizator i reditelj programa je Ana Grigorović iz Beograda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije