Pozornica

Odigrana predstava "Status veze"

Odigrana predstava "Status veze"
Foto: N.N. | Odigrana predstava "Status veze"

KOTOR VAROŠ - U kino-sali u Kotor Varošu odigrana je komedija "Status veze", autora Milana Bogdanovića, u okviru četvrtog Festivala omladinskih pozorišta "Varoš fest".

Nova predstava glumaca "Dis teatra" iz Banjaluke nosi podnaslov "Komedija balkanskih odnosa", a riječ je o komediji muško-ženskih stavova, očekivanja, neispunjenih snova i želja prilagođenih duhu digitalnog doba.

Bogdanović, koji predvodi mladi autorski ansambl predstave, naveo je da je riječ o duhovitoj ljubavnoj drami, koja je ujedno i generacijska priča u duhu 21. vijeka.

"Predstava govori o generaciji 21. vijeka, kojoj i ja pripadam, a koja je, sticajem okolnosti, prinuđena da noć provede na vikendici, van grada, bez dostupnosti mreža", kaže Bogdanović i dodaje da je ova komedija, koja je odigrana sinoć, u suštini sudar klasične melodrame i novih društvenih tokova.

Bogdanović je rekao da je najteži zadatak predstave bio približiti je "slengu mladih" i dati joj notu novih generacija.

"U projekat su, osim mene, uključena četiri glumca i kreativni tim predstave, što čini 12 ljudi. Iako veoma mlada, glumačka postava iza sebe ima mnoštvo predstava, što je olakšalo rad i meni i ostatku autorskog tima", napomenuo je Bogdanović i dodao da je komad prilagođen vremenu u kojem se ljubavna veza mjeri brojem lajkova, šerovanjima i zvaničnim statusima.

U okviru "Varoš festa" večeras će biti izvedena monodrama "Iz tri ugla", autora Senada Milanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije