Pozornica

Odigrana predstava TV Žur(t)nal "I pile i kokoš"

Odigrana predstava TV  Žur(t)nal "I pile i kokoš"
Foto: N.N. | Odigrana predstava TV Žur(t)nal "I pile i kokoš"

BANJALUKA - U prepunoj sali Narodnog pozorišta odigrana je predstava Nezavisne scene NUBL-a TV Žur(t)nal "I pile i kokoš".

Prema riječima reditelja Ljiljane Čekić predstava je duhovita kritika cjelokupne društvene stvarnosti. Komedija,parodija i pomalo tragedija je najkraći opis predstave navela je Čekić i zahvalila se NUBLu na svesrdnoj podrški.

"Predstava TV ŽUR(T)NAL "I pile i kokoš" je duhovita kritika ne samo savremenih televizijskih pojava nego i cjelokupne društvene stvarnosti. U fokusu ove scenske parodije nalaze se moderne profesije, kao što su blogeri, lajf kouči, konceptualni umjetnici, starlete i sl. To je svijet ili polusvijet u kome dominiraju Skandal Mace, Boginje Blogerke, starlete sa umjetničkim imenima kao što su Dolores Penal ili Emanuela Štikla, kao i mnogi drugi pitoreskni likovi čiji su identiteti derivirani iz osoba čija prava imena zvuče podjednako živopisno, kao što to samo mogu neke Kojadinke, Stojimirke, Gostimirke ili Simeune", rekla je Čekić dodajući da su u formi fragmentarne dramaturgije, uz muziku i smijeh satkali ovaj scenski događaj bez gorčine, ljutnje ili osude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije