Pozornica

Održan božićni koncert KUD "Milovan Gajić"

Održan božićni koncert KUD "Milovan Gajić"
Foto: Srna | Održan božićni koncert KUD "Milovan Gajić"

PETROVO - Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Milovan Gajić" iz Petrova održalo je božićni koncert na kojem su nastupile folklorne sekcije dječijeg, izvođačkog i starijeg ansambla.

Program, koji je održan sinoć, otvorili su veterani Društva Duško Katanić i Grozda Radić, koji su uz pomoć najmlađih na sceni prikazali običaje vezane za Badnje veče i Božić.

Riječ je o osmom božićnom nastupu, za koji je predsjednik društva Darko Petrović rekao da predstavljaju krunu njihovog rada u godini koja je prošla.

"Organizovali smo nekoliko koncerata, imali brojne nastupe, sačuvali brojnost članova i kvalitet igre", rekao je Petrović.

Petrović je zahvalio roditeljima koji su svoju djecu usmjerili ka članstvu u ovom društvu ili su podržali njihovu želju da zaigraju, kao i pojedincima i kolektivima koji su nesebično pomagali rad KUD-a.

Posebne zahvalnice Društva uručene su Kolu srpskih sestara "Sveta Marija Magdalina" iz Petrova, načelniku opštine Petrovo Ozrenu Petkoviću i donedavnom svešteniku petrovačke parohije protojereju stavroforu Nikoli Pekiću. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije