Pozornica

Održan koncert "Etnorapsodija"

Održan koncert "Etnorapsodija"
Foto: Srna | Održan koncert "Etnorapsodija"

Prijedorsko Udruženje za očuvanje tradicije organizovalo je sinoć koncert "Etnorapsodija" Beogradskog omladinskog narodnog orkestra i Ženskog vokalnog sastava "Etnofonija", pod rukovodstvom maestra Slavka Mitrovića, u okviru obilježavanja 16. maja – Dana grada Prijedora.

Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević izjavio je da ovo nije prvo gostovanje ovog orkestra u Prijedoru i zahvalio organizatorima što su Prijedorčanima omogućili da ponovo uživaju u njihovom nastupu.

"Koncertu je prethodio i prijem kod gradonačenika pa se nadamo da će ovo postati tradicija da ovi muzičari dolaze i nastupaju u našem gradu. Ove godine nas je ograničila pandemija virusa korona, ali nadamo se da će njihovo novo gostovanje biti na puno višem nivou", rekao je Kovačević novinarima.

Beogradski omladinski narodni orkestar, kojim rukovodi maestro Slavko Mitrović Cale, okuplja mlade školovane muzičare iz raznih krajeva Srbije i zaljubljenike u instrumetalnu muziku Srbije i Balkana.

"Potrudili smo se da i ovaj put dođemo sa novom vrstom programa koji je zamišljen kao etno mjuzikl i do sada nije viđen na ovim prostorima, a u njega je upletena višeglasna pjevačka grupa koja pjeva te stare pjesme koje nastojimo da otrgnemo od zaborava", rekao je Mitrović.

On je istakao da su u Prijedoru već treći put i da se ovo druženje sa Prijedročanima pretvorilo u neku vrstu prijateljstva.

Predsjednik Udruženja za očuvanje tradicije Željko Šormaz izjavio je da se trude da svake godine ponude nešto novo sugrađanima i ovoga puta je to bio muzičko-scenski nastup koji prikazuje jednu vrstu prela u malo širem obliku, odnosno sa repertoarom iz raznih krajeva Srbije, pa sve do našeg područja.

"Bila nam je čast na budemo dio obilježavanja Dana grada, a ovaj muzički događaj vjerujem da će publika dugo pamtiti, iako je broj posjetilaca bio ograničen", rekao je Šormaz.

Koncert je održan u Pozorištu Prijedor uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika i grada Prijedora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije