Pozornica

Održan koncert srpsko-ruskog prijateljstva

Održan koncert srpsko-ruskog prijateljstva
Foto: N.N. | Održan koncert srpsko-ruskog prijateljstva

​ŠAMAC - U Šamcu je, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Šamac", održan koncert srpsko-ruskog prijateljstva.

Na sinoćnjem koncertu su se predstavili ruski ruski Centar tradicionalne kulture "Istok" Padoljsk/Moskva, šamački Hor "Heruvimi" i Jovana Sekulić iz šamačke Škole tradicionalnog pjevanja.

Prethodno je u Galeriji "Prosvjete" organizovano dvodnevno druženje, kao i prijem u opštini Šamac.

Rukovodilac Centra tradicionalne kulture "Istok" Elena Besonova Vladimirovna rekla je da je prvi put u Šamcu, te da prijateljstvo sa KUD-om "Šamac" traje od 2010. godine.

"Pjevamo narodne pjesme, poštujemo naše narodne običaje i trudimo se da zadržimo tradiciju ruskog naroda. Srpsko-ruski korijeni su slični. Došli smo da bismo se još više zbližili", istakla je Vladimirovna.

Ona je dodala da su članovi KUD-a "Šamac" već boravili kod njih.

Predsjednik KUD-a "Šamac" Mladen Radović rekao je da su dobili poziv da ponovo gostuju u Moskvi, te da sa njima dođu i predstavnici opštine Šamac, radi još bolje kulturne, privredne i druge saradnje.

"Postoji razmišljanje da se Padoljsk i Šamac u narednom periodu bratime. Želimo da zajedno pošaljemo jasnu poruku prijateljstva", naglasio je Radović.

Predstavnici Kluba istoričara iz Šamca tokom druženja su prezentovali istorijat kroz period rusko-srpskog prijateljstva od 12. vijeka do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije