Pozornica

Održani Ivanjdanski susreti folklora u Kukuljama

Održani Ivanjdanski susreti folklora u Kukuljama
Foto: Srna | Održani Ivanjdanski susreti folklora u Kukuljama

SRBAC - U Kukuljama kod Srpca održani su Ivanjdanski folklorni susreti na kojima je učestvovalo šest kulturno-umjetničkih društava (KUD).

Na sinoćnjem koncertu nastupili su: KUD "Dvorovi" iz Bijeljine, KUD "Ozren" Karanovac-Petrovo, KUD "Brio-Rudar" Maslovare, RKUD "Pelagić" Banjaluka, KUD "Radost" Teslić i KUD "Đerdan" Kukulje.

Predsjednik KUD-a "Đerdan" Radojica Vidović rekao je Srni da već sedmu godinu organizuju susrete folklornih društava na veliki praznik Ivanjdan i tako doprinose očuvanju srpskog kulturnog identiteta.

"Okupljamo ljubitelje i poštovaoce srpske tradicije i folklora, a veoma smo srećni kada vidimo da je sala doma u Kukuljama puna posjetilaca", istakao je Vidović.

Umjetnički rukovodilac KUD-a "Radost" iz Teslića Tanja Letić kaže da njihov ansambl ima oko 80 članova, uglavnom mladih do 16 godina.

"Imamo odličnu saradnju sa `Đerdanom` i već drugu godinu smo ovdje. Upućujem sve pohvale za organizaciju festivala koja je na visokom nivou. Mi dolazimo u Kukulje, a oni nama uzvraćaju posjetu na našem festivalu u Tesliću koji se održava u aprilu", navela je Letićeva.

Milena Bogdanić iz Maslovara kaže da su se predstavili sa dječijim ansamblom koji broji 17 članova, a izveli su igre iz Srbije.

"Mi smo mlad ansambl, trajemo tek šest godina, ali saradnju sa Kukuljčanima imamo već nekoliko godina i zadovoljstvo nam je nastupati pred ovakvom publikom", naglasila je Bogdanićeva.

Manifestaciju su organizovali Parohija kukuljska i Kulturno-umjetničko društvo "Đerdan".

U Kukuljama se pravoslavni praznik Ivanjdan proslavlja kao slava sela, a organizovan je i tradicionalni narodni zbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije