Pozornica

Održani "Vidovdanski dani folklora" u Maslovarama

Održani "Vidovdanski dani folklora" u Maslovarama
Foto: Srna | Održani "Vidovdanski dani folklora" u Maslovarama

U kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Maslovare održana je manifestacija "Vidovdanski dani folklora Maslovare 2022" na kojoj se predstavilo 18 kulturno-umjetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske.

Prije početka manifestacije, koja je održana juče na igralištu Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", učesnici su svečanim defileom prošli glavnom ulicom u Maslovarama do Crkve Svetog Georgija.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Brio-Rudar" Maslovare Sredo Bogdanić rekao je da je prijateljstvo i druženje s kulturno-umjetničkim društvima veoma bitno za očuvanje i njegovanje tradicije i običaja.

"Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, a uz to i očuvanje tradicije i običaja glavna su obilježja manifestacije", istakao je Bogdanić i dodao da su se nakon četiri godine druženja pobratimili sa KUD-om "Lira folklor" iz Beograda.

On je naveo da je sabor folklora u Maslovarama postao tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja sve više posjetilaca i kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i regiona.

Organizatori manifestacije bili su KUD "Brio-Rudar" Maslovare i Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" Maslovare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije