Pozornica

Održani "Vidovdanski dani folklora"

Održani "Vidovdanski dani folklora"
Foto: N.N. | Održani "Vidovdanski dani folklora"

KOTOR VAROŠ - U kotorvaroškom naselju Maslovare održana je manifestacija "Vidovdanski dani folklora Maslovare 2018", na kojoj se predstavilo trinaest kulturno-umjetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske u okviru kotorvaroškog kulturnog ljeta.

Prije početka manifestacije, koja je održana na igralištu Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš", učesnici su svečanim defileom prošli glavnom ulicom u Maslovarama do crkve Svetog Georgija, gdje su uživali u pjesmi i igri.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva "Brio-Rudar" Maslovare Sredo Bogdanić rekao je da je prijateljstvo i druženje sa kulturno-umjetničkim društvima veoma važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije i običaja.

"Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, način rekreacije, a uz to i očuvanje tradicije i običaja, glavna su obilježja manifestacije", istakao je Bogdanić.

Svi učesnici, koji su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju krajeva iz kojih dolaze, nagrađeni su velikim aplauzom mnogobrojne publike.

"Sabor folklora u Malovarama postala je tradicionalna kulturna manifestacija na području kotorvaroške opštine koja svake godine okuplja sve više posjetilaca i kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i regiona", dodao je Bogdanić.

Organizatori ove uspješne manifestacije bili su Kulturno-umjetničko društvo "Brio-Rudar" Maslovare, Javna ustanova "Centar za kulturu, sport i informisanje" Kotor Varoš i Osnovna škola "Petar Petrović NJegoš" Maslovare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije