Pozornica

Opera Srpskog narodnog pozorišta sutra nastavlja sezonu

Opera Srpskog narodnog pozorišta sutra nastavlja sezonu
Foto: N.N. | Opera Srpskog narodnog pozorišta sutra nastavlja sezonu

NOVI SAD - Opera Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada nastavlja sutra ovogodišnju sezonu tematskim koncertom pod nazivom "Priče na zadatu temu: Pučini i Čajkovski".

Koncert će biti održan sa početkom u 19.00 časova na sceni "Jovan Đorđević", SNP-a, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Direktor Opere Aleksandar Stankov kaže da je ideja vodilja tematskog koncerta, da se publici ponudi nešto pomalo drugačije, čega inače nema na repertoaru, saopšteno je iz SNP.

"U pitanju je dakle, operski program, uvek na drugu temu, u potpuno drugačijem, pitkom pakovanju i uz, zaista, eksluzivne goste", rekao je Stankov.

Prema njegovim riječima, program koncerta vrti se oko dva velika umjetnika - Đakoma Pučinija i Petra Iliča Čajkovskog.

"Iako istorijske knjige ne daju nikakve naznake da su Čajkovski i Pučini zajedno radili, pa čak ni da su se poznavali, obojica su pisali neverovatne kompozicije za gudačke sastave, a upravo se na tome bazira tema `Priča na zadatu temu`. S tim, što koncert na trenutke stavlja violončelo u fokus i jednog od naših najpoznatijih violončelista Dragana Đorđevića", naveo je Stankov.

Koncert na sceni "Jovan Đorđević" trajaće jedan sat, a dirigovaće mu gost iz Plovdiva, maestro Dian Čobanov.

Na programu će biti "Hrizanteme" i "Serenada" za gudače Đakoma Pučinija, kao i "Varijacije na rokoko temu" Petra Iliča Čajkovskog.

Program "Priče na zadatu temu" Opera je počela realizovati u novembru prošle godine, a na repertoaru su tad bili "Faust" i "Karmen", a potom je na istu temu u decembru održala koncert pod nazivom "Operske novogodišnje priče".

Opera SNP-a je u januaru ove godine svojoj publici u okviru "Priča na zadatu temu" priredila "Opreski gala koncert".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije