Pozornica

"Orkestar Titanik" premijerno u KC Trebinje

"Orkestar Titanik" premijerno u KC Trebinje
Foto: Kulturni centar/Trebinje | "Orkestar Titanik" premijerno u KC Trebinje

TREBINJE - Premijera komada "Orkestar Titanik" u adaptaciji i režiji Željka Miloševića biće izvedena u srijedu sa početkom u 20 časova u pozorištu Kulturnog centra Trebinje.

Kako su saopštili iz Kulturnog centra Trebinje, riječ je o predstavi koja je nastala po tekstu Hrista Bojčeva, najizvođenijeg savremenog bugarskog dramskog pisca.

"'Orkestar Titanik' je priča o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici pod despotskom vlašću kriminalca po imenu Meto, koji se predstavlja kao čuveni dirigent i intelektualac Meto fon Metojan.

Beskućnici očajnički žele otići i neprestano isčekuju voz, ali vozovi ne stižu u napuštenu stanicu", navode iz KC Trebinje.

Dodaju da jednog dana, voz ipak ulazi u stanicu i iz njega izlazi nepoznati čovjek, predstavlja se kao Hari Hudini i nudi recept za spas.

U predstavi "Orkestar Titanik" igraju Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

"Scenografija, kostim i izbor muzike, djelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić", dodaju iz Kulturnog centra Trebinje.

Karte po cijeni od šest KM mogu se kupiti na dan igranja predstave od 17 časova na biletarnici Kulturnog centra Trebinje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije