Pozornica

Pratite nas na Google news

"Orlovi rano lete" u DP RS: Oživjeli nestašluci hajdučke družine

"Orlovi rano lete" u DP RS: Oživjeli nestašluci hajdučke družine
Foto: N.N. | "Orlovi rano lete" u DP RS: Oživjeli nestašluci hajdučke družine
Nevena Maksimović

BANJALUKA - Dobro poznata ekipa iz hajdučke družine, koja se odmetnula zbog zuluma njihovog učitelja Paprike, iz poznatog romana Branka Ćopića "Orlovi rano lete", oživjela je u ponedjeljak uveče na sceni Dječijeg pozorišta RS.

Istoimena predstava premijerno je izvedena u režiji Juga Radivojevića i u dramatizaciji Milice Piletić. Likove Jovančeta, Strica, Lunje... izvanredno su iznijeli glumci Duško Mazalica, Dragan Vučić, Đurđa Vukašinović, Aleksandar Blanić, Ivan Perković, Đorđe Janković, Slobodan Perišić, Željko Milićević, Saša Terzić, Dragan Banjac, Ana Anđelić, Marko Nedeljković i Božana Bijelić.

Glumac Ivan Perković naveo je da su imali sjajnu saradnju s poznatim beogradskim rediteljom Jugom Radivojevićem.

"Predstava je urađena tako da će današnjim tinejdžerima biti zanimljiva i dinamična. Srž priče govori o maloj revoluciji. Ja igram lik Đoke Potrka, koji govori poeziju, a na neki način to je lik Branka Ćopića", kazao je on. Ovaj komad namijenjen je djeci starijoj od 10 godina.

Posjetioce DP RS sutra s početkom u 18 časova očekuje još jedna premijera, a riječ je o prigodnoj prazničnoj predstavi pod nazivom "Novogodišnja žurka kod Pipi Duge Čarape". Ovu novogodišnju zavrzlamu za djecu pisao je glumac i  scenarista Igor Damnjanović, režiju potpisuje Jug Radivojević, a asistent reditelja je Jug Đorđević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije