Pozornica

Osamnaesti TKT Fest od 28. novembra do 2. decembra

Osamnaesti TKT Fest od 28. novembra do 2. decembra
Foto: N.N. | Osamnaesti TKT Fest od 28. novembra do 2. decembra

TUZLA - Ovogodišnji Teatar kabare Tuzla Fest (TKT Fest), koji je tradicionalno počinjao na Svjetski dan teatra, 27. marta, zbog pojave virusa korona doživio je nekoliko promjena te je ostao u kontaktu s publikom online umjetničkim programom dokumentarističkog karaktera.

Osamnaesti TKT Fest - Dani akademskog teatra 2020. održaće se pod motom "Punoljetstvo na margini" u periodu od 28. novembra do 2. decembra. 

Teatar će publici ponuditi pet pomno odabranih predstava, koje svojom tematikom zadiru u dubinu preispitivanja čovjeka i traženja njegovog ličnog identiteta. Posebnost ovog festivala ogleda se u promociji monografije posvećene 40. godišnjici umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića. 

Predstave će se realizovati na sceni Teatra Kabare Tuzla, s početkom u 19.30, uz sprovođenje svih epidemioloških mjera. Ove godine ulaz na predstave je besplatan, a ulaznice su unaprijed rezervisane. 

Za vrijeme trajanja festivala svakodnevno će biti snimana i televizijska hronika, u profesionalnoj video-realizaciji i produkciji, sastavljena iz tri dijela: "Vox populi", "Gosti" i "Kritika", u trajanju od tri do pet minuta. 

TKT Fest je jedinstvena međunarodna teatarska manifestacija koja se povodom Svjetskog dana teatra održava u Tuzli, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente akademija kako iz BiH, tako i iz zemalja regije, a i šireg evropskog prostora.

U subotu, 28. novembra, u 19.30 na otvaranju će biti promovisana monografija "Vlado Kerošević", a zatim je na programu predstava "Šta se bijeli u gori zelenoj", autora Sadika Kahrimanovića, u izvođenju Koprodukcije Teatar kabarea, Studentske scene ADU i Art centra "Ankata" iz Tuzle. 

Od 29. novembra do 2. decembra na repertoaru su predstave "Jedna od sestara" autora Kordelija Paladina, u režiji Roberta Raponje (29. novembra), zatim predstava "Šta ćemo sad" autora Branka Đurića, u režiji Erola Kadića (30. novembra), ispitna predstava "Ženidba" autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Damira Altumbabića (1. decembra), te predstava "Pluća" autora Dankana Mekmilana u režiji Aide Bukvić (2. decembra), kazali su iz ovog teatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije