Pozornica

Osobe sa Daunom pripremaju predstavu

Osobe sa Daunom pripremaju predstavu
Foto: N.N. | Osobe sa Daunom pripremaju predstavu

​Prva škola glume za osobe sa Daunovim sindromom počela je u četvrtak naveče u Jevrejskom kulturnom centru "Arie Livne".

Daun sindrom centar je organizator ove škole, a u saradnji s Aleksandrom Spasojević, glumicom i rediteljkom, šest polaznika škole pripremiće predstavu "Mali princ".

"Krenuli smo sa školom glume, do sada smo održali dva časa, a u predstavi koju pripremamo najviše će biti scenskih pokreta uz muziku", kazala je Spasojevićeva.

Dodala je da su se polaznici škole dobro snašli te da su je oduševili.

Zoran Jelić, psihoterapeut i upravnik Daun sindrom centra, kazao je da su došli na ideju da osnuju prvu školu glume te da se nada da će vremenom imati priliku da prime više polaznika.

"Cilj nam je da ovu školu proširimo, te da srušimo predrasude šta osoba sa Daunovim sindromom ne može, već da pokažemo koliko može", istakao je Jelić.

Prema njegovim riječima, ovo je prva škola glume za osobe sa Daunovim sindromom u RS.

"Predstava koju pripremamo premijerno će biti izvedena na Međunarodnom inkluzivnom festivalu 'Art zona za svakoga' u Zaječaru, na kom će učestvovati predstavnici 12 zemalja", rekao je Jelić.

Dodao je da je predstava posvećena Ariju Livneu, po kome će i prvi međunarodni centar za rehabilitaciju osoba sa Daunovim sindromom nositi ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije