Pozornica

Otkazane sve predstave, Lečić: Kao srednjevekovni lov na veštice

Otkazane sve predstave, Lečić: Kao srednjevekovni lov na veštice
Foto: Tanjug/Arhiva | Otkazane sve predstave, Lečić: Kao srednjevekovni lov na veštice
N.N.

Sve predstave koje su bile dio programa 38. po redu Pozorišnih susreta u Brčkom povukle su se iz takmičarskog dijela zbog zato što je Branislav Lečić član žirija festivala.

Iako su neke predstave ipak izvedene u prethodnim danima iz poštovanja prema publici, sve ostale su odustale od takmičarskog dijela, a Danijela Štajnfeld je to nazvala "herojskim činom".

Štajnfeld se zahvalila na solidarnosti kolegama i koleginicama koji su povukli svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom. Sa druge strane, Branislav Lečić se suočava sa pitanjem da li za njega još ima mjesta na teatarskim scenama?

"Moja sudbina u pozorištu je ugrožena. Ja sam ugrožen, i na medijima, i na mom poslu, i na fakultetu", rekao je Lečić za TV Prva.

On je dodao da se nikada nije postavilo pitanje da li će izaći iz žirija jer je ugovorom vezan za Festival u Brčkom i, kako kaže, snosio bi posljedice.

Međutim, na pitanje kako je iz žirija istupio dramski pisac Almir Imširević i da li će se on suočiti s posljedicama, Lečić je rekao da hoće.

"Nije to pitanje ličnog animoziteta", ističe Lečić i dodaje da su se mnoge njegove kolege povele trendom da okrive nekoga uz pomoć medija.

"To je slično srednjevekovnom lovu na veštice", dodao je Lečić.

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije