Pozornica

Otvoren Međunarodni festival dječijeg pozorišta "Zvono"

Otvoren Međunarodni festival dječijeg pozorišta "Zvono"
Foto: RTRS | Otvoren Međunarodni festival dječijeg pozorišta "Zvono"

Nastupom članova zvorničke Muzičke škole "Vojin Komadina" i izvođenjem predstave "Mala princeza ili kako se pravi predstava" mladih glumaca beogradskog Studija "BIS" u zvorničkom Domu omladine otvoren je deveti Međunarodni festival dječijeg pozorišta "Zvono".

Tokom tri festivalska dana, ljubitelji pozorišta u Zvorniku imaće priliku da pogledaju šest predstava mladih glumaca iz Republike Srpske i Srbije. Osim domaćina, glumaca Zvorničkog dramskog pozorišta i beogradskog Studija "BIS", publici će se predstaviti i Omladinsko pozorište "Morava teatar" iz Čačka, "Pozorištance" i "Pozorište mladih" iz Doboja, Dramski studio "Maslačak" iz Bijeljine, te Amatersko pozorište "Branislav Nušić" iz Šida.

Glavni cilj Festivala je razvoj kulture i ujedno želja da se mladima približi pozorište, istakla je organizator Festivala i rukovodilac Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić.

"Latinska izreka kaže "pozorište je u središtu života". Ovaj deveti Festival je kruna svih prethodnih festivala i vjerujemo da će proći uspješno kao i svi dosadašnji", poručila je Ostojićeva.

Festival se završava u petak 13. maja, kada će biti proglašenje najboljih i uručenje nagrada.

Održavanje, sada već tradicionalnog Festivala, osim Gradske uprave, ove godine pomogli su i Ministarstvo prosvjete kulture Republike Srpske, odnosno Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije