Pozornica

Otvoren festival za mlade "Protfest"

Otvoren festival za mlade "Protfest"
Foto: Srna | Otvoren festival za mlade "Protfest"
Srna

Monodramom "Frida Kalo" u izvođenju Nikoline Bogdanović večeras je u Bijeljini otvoren višednevni festival za mlade "Protfest" tokom kojeg će biti održano nekoliko pozorišnih predstava, promocija knjiga i koncerata.

Bogdanovićeva je monodramu, koja prati život kontroverzne slikarke Fride Kalo, pripremala kao diplomski rad na master studijama.

"Protfest" je festival pozorišno-muzičkog karaktera na kome će, do nedjelje, 14. oktobra, biti odigrane još dvije pozorišne predstave i organizovana četiri muzička nastupa.

Predstava "Amrel za dve persone" beogradskog teatra "Le studio" inspirisana djelom i likovima iz drama Aleksandra Ace Popovića biće odigrana sutra u Centru za kulturu sa početkom u 20.00 časova.

U originalnoj adaptaciji, koristeći dijelove njegovih poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta, gledaoce će odvesti u čudesni svijet Popovićevih pijačnih ljudi.

U subotu, 13. oktobra, u Centru za kulturu članovi pozorišta iz Bečeja odigraće predstavu "Kralj Ibi" po tekstu francuskog književnika Alfreda Žarija.

Tokom festivala, u "Jelen" pabu biće organizovane svirke od 21.00 čas, a večeras će nastupiti di-džej Spiker Hampin, "Sids" i "Blek rum" iz Hrvatske, kao i "Papaver kazins" iz Mađarske.

U "Jelen" pabu sutra će nastupiti "Pasd" iz Mađarske, "G.R.I.M.M" iz BiH i "Lav hanters" iz Srbije, kao i glumac Sergej Trifunović koji će puštati muziku.

U subotu, 13. oktobra, nastupiće di-džej Spiker Hampin, "Babaduh" i "Harlekin" iz Srbije, kao i "Hejz en eš" iz Makedonije.

Festival za mlade "Protfest", koje je organizovalo Udruženja građana "Ubuntu", biće zatvoreno u nedjelju, 14. oktobra, stend-ap nastupom Sandre Silađev, poznatije kao Dinja.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije