Pozornica

Otvorena "25. evropska smotra srpskog folklora dijaspore"

Otvorena "25. evropska smotra srpskog folklora dijaspore"
Foto: Pixnio | Otvorena "25. evropska smotra srpskog folklora dijaspore"

NOVI SAD - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa s dijasporom, otvorio je danas u Novom Sadu manifestaciju "25. evropska smotra srpskog folklora dijaspore".

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ovaj događaj predstavlja vrhunac kulturnih manifestacija srpske omladine koja živi van svoje matične zemlje. 

"Ponosno stojim ovde pred vama, okružen talentovanim mladim ljudima, koji su čuvari našeg bogatog nasleđa i tradicije. Veoma je važno što smo svi zajedno ovde, bez obzira gde živimo, jer je upravo ujedinjenost ključna za očuvanje našeg nacionalnog identiteta i jačanje veza između matice i dijaspore. Dopustite mi da izrazim svoju duboku zahvalnost i poštovanje prema predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, koji je ukazao čast i pokroviteljstvo ovom događaju. Njegova podrška i angažovanje u očuvanju našeg kulturnog nasleđa i povezivanju matice i dijaspore izuzetno su dragoceni",  istakao je ministar.

Smotra okuplja 37 društava iz sedam evropskih zemalja u takmičarskom dijelu, dok će u revijalnom dijelu nastupiti još pet društava iz okoline Novog Sada i jedno društvo iz Njemačke. 

"Na nama koji vodimo ovu zemlju je da učinimo sve da ona bude stabilna, uspešna i ekonomski napredna kako bismo vam olakšali povratak. Ova vlast, predvođena predsednikom Vučićem, upravo je to radila prethodnih godina a siguran sam i obećavam vam da ćemo i u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate. Neka vam ova smotra donese nove prijatelje, inspiraciju i prelepe uspomene", poručio je ministar Milićević.

Otvaranju smotre folklora prisustvovali su i episkop Damaskin, izaslanici predsjednika republike i ministra kulture, predstavnici Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova i Grada Novog Sada, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije