Pozornica

Pratite nas na Google news

Otvorena smotra folklora

Otvorena smotra folklora
Foto: Srna | Otvorena smotra folklora
Srna

DRVAR - U Drvaru je otvorena 19. povratnička međunarodna smotra folklora "Amateri svome gradu" na kojoj nastupa dvadesetak kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona.

Predsjednik Opštinskog vijeća Drvara Milan Kunić rekao je na sinoćnjem otvaranju da je ovo jedna od najljepših manifestacija koja se održava u Drvaru.

Domaćin smotre je Amatersko kulturno-umjetničko društvo /AKUD/ "Mira Lukač" iz Drvara, koje proslavlja i 95 godina rada.

Predsjednik Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske Momčilo Vesović rekao je međunarodna smotra folklora "Amateri svome gradu" svake godine veličanstvenija.

On je poželio sreću domaćinima AKUD "Mira Lukač" i čestitao 95 godina postojanja.

"Sa ponosom mogu da kažem da je naše društvo imalo lijepu prošlost, jer je 95 godina iza nas, a mladi su jasan pokazatelj da je i budućnost zagarantovana", rekao je Bosnić.

On je dodao da ljubav i prijateljstvo ne poznaju granice.

"Ništa nije ljepše od igre, pjesme i predstavljanja običaja i tradicije jednog naroda. Naši gosti i učesnici iz zemlje i regiona sa ponosom predstavljaju svoje korjene. Drvar je dokaz da ljubav i prijateljstvo ne poznaju granice", rekao je Bosnić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Drvar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije