Pozornica

Pas Bak opčinio mališane

Pas Bak opčinio mališane
Foto: N.N. | Pas Bak opčinio mališane

BANJALUKA - Drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020" u Dječijem pozorištu RS izvedena je predstava "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih iz Novog Sada, a prikazana je i projekcija komada "Celeste" Pozorišta "Luz, micro y punto, Hihon" iz Španije.

Mališani su imali priliku da pogledaju komad koji govori o psu Baku, koji je bio ukraden i prodat za rad u provinciji Jukon u Kanadi tokom "zlatne groznice". Bakova avantura je puna nevolja i iznenađenja - izazvanih ne samo nepoznatim okruženjem, već i buđenjem njegovog do tada nepoznatog duha.

Glumica Slavica Vučetić istakla je da je predstava zapravo scenska adaptacija romana "Zov divljine", autora Džeka Londona.

"To je priča o psu Baku koji prelazi neverovatan put od pripitomljenog domaćeg psa, koji je živeo u ušuškanim uslovima, do psa koji se zapravo bori za opstanak i život u divljini. Komad je dosta neobičan i nastao je u režiji Jakuba Maksimova. Nemamo po jednu fiksnu ulogu, tako da je teško opisati šta tačno igram. U jednom trenutku animiram psa, u drugom glumim jednu od žena koje su pošle u toj 'zlatnoj groznici' na Aljasku da se obogate", istakla je Vučetićeva.

Njen kolega glumac Saša Latinović naglasio je da im je zadovoljstvo i privilegija što su dobili priliku da se predstave na ovoj manifestaciji, ali i što imaju priliku da se druže sa kolegama, te da vide kako im živi lutkarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije